6 augusti 2022
13:00

IK Oden

Referat: Tillberga IK Fotboll - IK Oden

Eftersom både vi och Tillberga fick återbud från sina motståndare så passade det bra att vi kunde möta varandra.
Förutom spelarna på listan så deltog även Rasmus Pontelius' lillebror Casper som spelar innebandy i Falun men har en bakgrund i VSK:s akademi.
Tillberga har ju överraskat som nykomling i div 4 och ligger f n på 5:e plats så det kändes som ett tufft motstånd.
De fick också en drömstart på matchen när Casper oturligt fick bollen på handen i vårt straffområde och domaren blåste straffspark! Straffskytten väntade ut Jocke och satte bollen nästan mitt i målet.
Men vi reste oss efter chockstarten och kunde både kvittera och ta ledningen inom loppet av två minuter.
Dessutom gjorde Radvogin mål ytterligare två minuter senare vilket domaren missade för bollen tog på hjulet inne i målet och studsade ut!
Dock gjorde vi ganska omgående 1-3 när en TIK-spelare styrde in Eriks hårda markinlägg i eget mål!
Matchen spelades i 3x30 minuter och i andra perioden gjorde vi 1-4 varpå matchen kändes avgjord.
Då kom det en rejäl åskskur rätt över Hubbovallen och domaren blåste av spelet efter 56 minuter.
Efter 15 minuters paus var åskvädret över och matchen kunde spelas klart, dock skippade domaren de sista 4 minuterna av andra perioden så slutsignalen gick redan efter 86 minuter.
Men vi hann med ytterligare ett mål efter att Tillbergas rutinerade mittback David Curtolo räddade Hampus skott med handen och såklart fick rött kort för det. Hampus satte straffen säkert till 1-5, vilket också blev slutresultatet.
En imponerande seger mot ett lag på övre halvan i div 4 och det mesta fungerade faktiskt idag trots att flera startspelare var borta!
Till matchens lirare utnämner vi Rasmus Pontelius som är tillbaka i IK Oden efter en kort sejour i FC Europa och gjorde en klockren insats som vänsterback!

Händelser i matchen:
2' Casper Pontelius tar med handen i vårt straffområde och domaren blåser straff
3' 1-0 Tillberga på straffspark
9' Rasmus P lägger en djupledsboll till Erik som kommer fri men målvakten går ut perfekt och räddar
11' Inlägg av Radvogin från vänster nickas bort av försvaret varpå Eddie skjuter på volley men målvakten räddar
15' 1-1 Oden genom Erik (assist Eddie). Ett riktigt snyggt anfall med upprullning från vänsterkant till högerkant som avslutas med väggspel mellan Erik och Eddie och distinkt avslut i mål!
17' 1-2 Oden genom Eddie (assist Leo). Skicklig manöver av Leo som går på Hampus instick och spelar snett inåt bakåt till Eddie som inte gör något misstag på avslutet!
19' Instick av Hampus till Radvogin som placerar bollen i mål innanför högra stolpen men bollen studsar på hjulet inne i målet och ut, vilket domaren missar så spelet går vidare. Assisterande på vår kant bekräftade att bollen var inne men han fick inte ingripa eftersom det var assisterande på andra sidan som hade den planhalvan... otur för Radvogin efter ett så bra avslut!
25' 1-3 Oden, självmål (assist Erik). Återigen bra förarbete av Leo som hittar fram till Erik som slår ett stenhårt markinlägg som en TIK-back styr in i eget mål
30' Hadi prickar ovansidan av ribban med ett långskott som möjligtvis var ett felriktat inlägg?
39' 1-4 Oden genom Eddie (assist Erik). Ännu ett skolboksexempel när Erik spelar snett inåt bakåt till Eddie som dundrar bollen ribba in!
46' Jocke gör sin första räddning i matchen, en riktig reflexparad på ett skott från nära håll!
51' Hampus lägger ett perfekt instick till Alan som har friläge men målvakten läser hans rörelse bra och går ut och räddar
54' Inlägg av Tillberga som Oscar nickar bort men Jocke har gått ut utan att kommunicera så en motståndare skjuter mot tomt mål varpå Jocke reparerar sitt misstag genom ett pantersprång och lyckas styra bollen till hörna!
55' Hörnan läggs till deras 2 m långe spelare som nickar mot mål men Jocke står bra placerar och räddar
59' Gult kort på nr 23 i Tillberga för fällning bakifrån
63' Sologenombrott av Hampus som hittar Casper vid bortre stolpen men en försvarare hinner emellan och tåar ut bollen till hörna, annars mål där
70' Radvogin frispelar Alan som skjuter och målvakten lyckas styra bollen i stolpen och ut till hörna!
76' Utvisning på nr 14 David Curtolo som räddar Hampus avslut med händerna, en riktigt bra målvaktsräddning för övrigt
77' 1-5 Oden genom Hampus på straffspark!
82' Radvogin kommer fri men ännu en gång gör målvakten en fantastisk räddning, skadar sig dock så en utespelare får hoppa in sista minuterna
85' Nr 23 i Tillberga får sitt andra gula kort i matchen och blir därmed utvisad. Alltså två röda kort på Tillberga som dock fick sätta in ersättare eftersom det var träningsmatch
86' Slutsignalen går 4 minuter (minst) för tidigt men det kan vi bjuda på!